miercuri, martie 11

Criza=Normalitate

De cateva luni bune cuvantul "criza" e nelipsit din dialogurile zilnice,la birou, in tramvai, la emisiunile TV; articolele din ziarele cu specific nu sunt deloc incurajatoare, mai toate fiind insotite la finalul titlului de un gigant semn de exclamare.
Insa ce m-a frapat aseara la o emisiune TV este punctul pe "I" asezat delicat de catre un domn care ne indemna sa identificam partile pozitive ale crizei: in sfarsit vom cumpara apartamente la un pret real, ne vom permite o masina la valoare ei reala, probabil vom fi mai cumpatati si vom sti exact lungimea "plapumei" care ne tine acoperiti.
Citeam astazi intr-un ziar national ca un apartament de 2 camere in Titan a ajuns sa coste 50.000 Euro in conditiile in care acelasi apartament anul trecut costa 100.000 Euro.
In e-mail am cateva oferte pentru masini returnate, cu 4000-5000 Km de oameni care nu-si mai pot permite acel leasing; nu pot sa nu ma intreb cat % din venit au investit in masina, daca nu-si pot contiua procesul de achizitie. Auzisem ca o estimare corecta a masinii pe care un individ si-o poate permite este calcularea venitului sau pe un an..
In Bucuresti si nu numai, cateva masini Bentley care nu circula pentru ca nu au revizia facuta..(costa cateva mii de euro)..etc.
Am sa incerc sa nu fiu surprinsa daca am sa vad un fost posesor de Porsche conducand umil spre biroul din Centru un Matiz..

Niciun comentariu: