vineri, martie 18

'Mami..ma doare'

Suntem aproape de 6 luni, ceea ce inseamna ca ne apar dintisorii. E un lucru cat se poate de firesc, il auzi la toti parintii, dar este cu totul alta poveste cand rolul principal este jucat de copilul tau. Am sa povestesc acum experienta mea..de fapt am sa ma descarc...
E mic, firav si cu ochii inlacrimati parca 'imi spune' ..'mami..ma doare..'..asta in timp ce imi refuza orice fel de mancare, sub orice forma i-as oferi-o...eu..oscilez undeva intre disperare, mila, furie, dragoste nebuna... si mai ales neputinta. Urasc ..de fapt ma urasc pentru momentele cand il invinovatesc pe el..cand parca special scuipa biberonul ca sa ma vada cum imi pierd mintile...sau refuza lingurita de mancare fara niciun drept de apel...
Trec zilnic prin sute de stari si senzatii..unele mai bizare ca altele...am micile momente cand simt ca nu mai fac fata, apoi ma repun in functiune si o iau de la capat..
Invat practic cea mai grea si cea mai frumoasa meserie din lume...sa fiu mama... si stau zilnic langa puiul meu in drumul prin incredibila odisee la care participa, il tin de mana cand il doare, ii sterg lacrima de pe obraz, il strang tare in brate si ii promit increzatoare ca ..va trece. Iar rasplata...un zambet larg, o gangureala de omulet in toata firea si o palma mica asezata delicat pe obrazul meu..

Primavara, Primavara...

Am crezut in vorbele primaverii dar m-a mintit... M-a amagit duios cateva zile cu raze de soare si vant cald, m-a facut intr-un mod nedemn sa-mi ascund hainele groase si acum ma confrunt cu dificila dezamagire..
O tot rog sa vina inapoi, sa-mi redea zambetul si buna dispozitie dar ma ignora grosolan...
.......am sa mai incerc..