vineri, mai 1

1Mai - o zi plina de ..."semnificatii"

"Ziua Internaţională a Muncii, 1 Mai, se sărbătoreşte în toată lumea în amintirea mişcărilor de protest ale proletariatului ce au izbucnit în cea de-a doua jumătate a secolului al XIX-lea, această sărbătoare fiind cea mai mare a social-democraţiei.
În
România, ea capătă tentă comunistă odată cu venirea la putere a Partidului Comunist, în 1945. Cum comunismul, la fel ca şi fascismul, făcea din orice eveniment motiv de paradă , au luat naştere mişcări de propagandă [manifestaţii], cu steguleţe, formaţiuni umane ce alcătuiau cuvinte de laudă, pancarde, flori, discursuri, cântări [1 mai muncitoresc] în cinstea partidului comunist, muncă patriotică, etc."

Zilele de sarbatoare legala in care nu se lucreaza sunt:- 1 si 2 ianuarie;- prima si a doua zi de Pasti;- 1 mai;- prima şi a doua zi de Rusalii;- Adormirea Maicii Domnului;- 1 decembrie;- prima si a doua zi de Craciun;- 2 zile pentru fiecare dintre cele doua sarbatori religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decat cele crestine, pentru persoanele apartinand acestora.

Avand in vedere ca la momentul publicarii acestui articol sunt la birou, este 1 Mai, intr-adevar ploua, dar tot zi libera este conform legislatiei romanesti in vigoare, prefer sa nu comentez in nici un fel ce am scris mai sus.

marți, aprilie 28

Mi s-a nascut nepotelul..Urrraa!!!

Ieri seara in jurul orei 21 a venit pe lume o comoara, un baiatel frumos si sanatos asteptat cu drag.
A avut un parcurs intrauterin fantastic, dupa parerea mea; i s-a prezentat lumea cu glas bland si afectuos, a fost mangaiat de fiecare data cand vreun zgomot puternic ii intrerupea linistea, a descoperit ca ii place Holograf iar mama lui a stiut cum sa valorifice fiecare luna postnatala, bucurandu-se de orice mic moment de noutate trait impreuna cu pruncul ei.
Suntem cele mai norocoase fiinte de pe pamant pentru ca putem trai aceasta minunata experienta.

Sa ne traiesti micutule:)

luni, aprilie 27

Angajatii de carton - Caracteristici

1. Vesnic nemultumiti
2. Fara idei
3. La fiecare 3 luni asteapta marire de salariu
4. Locvacitate deranjanta despre proasta functionare a sistemului coroborata cu lipsa oricarei initiative
5. Intarzie mereu chiar si cu 2 minute doar ca sa nu ajunga la timp
6. Barfa e activitatea preferata de birou, dupa Messenger si Solitaire
7. Informati despre ultimele scandaluri din presa si nu ma refer la Wall-Street

Astept continuarea listei..

Spirit de echipa

Cam în toate anunţurile pentru joburi una din calităţile care te fac eligibil pentru un post, e abilitatea de a lucra în echipă; dacă dăm un search printre cv-uri, 90% din ele conţin la capitolul "aptitudini" - lucrul în echipă, inclusiv cv-ul meu.
Definiţia lucrului în echipa conform aşteptărilor mele, conform lecturilor de formare profesională pe care le-am citit înseamnă în foarte puţine şi cuprinzătoare cuvinte: trasul la aceeasi caruţă. Fară intenţie de a-mi transforma colegii sau pe mine în cai şi compania în căruţă, acestă sintagmă cuprinde foarte corect noţiunea de echipă. E suficient ca unul dintre membri să tragă strâmb, sau să-şi întoarca privirea pentru ca angrenajul să se clatine şi în cele din urma să şi cadă.
Căderea/clătinarea căruţei mai poate fi indusă şi de proasta manevrare a căruţaşului..caii pot fi ei foarte bine antrenaţi, hrăniţi, periaţi, recompensaţi cu fân premium, daca nu e căruţaşul în formă bună..se răstoarnă.
În multe comunităţi profesionale aud de scindări în echipe, de căruţaşi dezinteresaţi sau de cai sătui să hămăleasca şi care duc în cele din urmă la eşecul unui "drum", drum pentru care s-a muncit, s-a pierdut sudoare, s-au sacrificat momente în familie, cu prietenii, etc.
Ma opresc aici chiar dacă va părea un post fără concluzie, de fapt asta şi este..