joi, ianuarie 28

Nervi

Am o mica problema cu duduile parfumate, in colanti si cu Vuitton-ul pe mana care dau lectii de viata si au senzatia ca sunt destepte daca citesc '10 ways to get smart'. De ce am o problema? Sudarea unei conversatii decente cu specimenul susnumit este o provocare care te lasa paralizat de nervi, neputincios si tremurand intr-un colt. Daa, puterea acestor halucinante creaturi este uriasa: ba le apara un 'tatic" darnic care isi misca gusha daca deranjezi "fetitza", ba iti citeaza din carti de ramai perplex si pentru cateva secunde (pana iti amintesti cu cine vorbesti) te crezi tampit, sau in cel mai rau caz iti dau sfaturi, pentru ca ele stie cum e cu iubirea, cu cariera, cu piata..
E suficienta o singura intalnire pentru ca viata ta sa fie complet ruinata in urmatoarele 12h.
Cum sa o opresti? Cum sa-i spui ca e tampita de ingheata apele? Cum sa-i spui ca e penibila cand citeaza din '10 ways to..(completati cu ce vreti)..Raspuns: nu-i spui, o ignori si speri ca viata o s-o dea cu capul de vreun perete tapetat cu mandrie, decenta, cioc mic..si alte valori necunoscute in jungla prostituatelor..

marți, ianuarie 26

Stupefactie

Pe langa frigul ingrozitor de afara, care toceste nervii ca un compresor si iti induce starea aia de tensiune perpetua mai afli de 'profesionalismul' sistemului medical din Romania.
In opinia mea maternitatile si spitalele de copii ar trebui sa fie muzeu, sa dispuna de toata aparatura necesara desfasurarii procesului medical la standarde de decenta, ca sa nu lovesc spunand in mod profesionist.
Astazi discutand cu o prietena insarcinata care a avut nenorocul de a avea nevoie de servicii medicale maternale, aflu cu stupoare ca in maternitate nu exista ser pentru perfuzii, nu exista calmante iar procedura e urmatoarea: se suna una bucata de sot (deja disperat ca isi vede nevasta latita pe mesele alea de metal), se trimite la farmacie sa cumpere perfuzii, calmante, etc ..ca altfel nu te poate ajuta nimeni. Este abominabil! Imi este aproape imposibil sa cred ca nu exista bani la cat fura 'oficialii' din Romanica noastra. Suntem in reforma de cand ma incaltam eu invers si probabil cand voi iesi la pensie tot in reforma vom fi.
Este salutara si mult asteptata deschiderea primului spital privat din Iasi care va avea si prima maternitate privata din zona, cu servicii performante de neonatologie si asistenta medicala pentru copii nascuti prematur.
Sunt constienta ca tarifele nu vor fi accesibile oricui insa cand vorbim de o sarcina, siguranta mamei si a copilului este primordiala. Orice femeie merita sa simta ca este ingrijita in timpul nasterii si dupa nastere..nu sa se gandeasca daca are spitalul calmante si ser de perfuzii..