vineri, ianuarie 8

Of-uri

Am descoperit ca e al naibii de greu sa-ti cultivi gandirea pozitiva cand ai atatia oameni de multumit in jurul tau.. credeti-ma ca incerc sa fiu 'zen' insa mereu ramane cineva ofuscat...ma intreb daca exersarea gandirii pozitive e sinonima cu izolarea, cu egoismul si egocentrismul..ca sa ramai pozitiv intr-o lume unde toti sufera de ceva este foarte greu. E cumplit sa vezi un om drag care sufera si tu sa indrugi langa el planuri roz si ipostaze vesele...Sau mai exista o varianta..nu ma 'mulez' pe stilul pozitiv..insa nu mi-am pierdut de tot speranta, inca mai incerc.
Planul meu pe 2010 este sa imi cultiv latura pozitiva, sa o fac dominanta..din pacate in jurul meu nu ma ajuta nimeni..va trebui clar sa am un plan B, pentru acea situatie de nedorit cand totul in jur devine stire de la ora 5..


marți, ianuarie 5

Bun venit 2010!


Anul acesta Revelionul l-am petrecut in Iasi, cu prieteni apropiati, intr-o atmosfera degajata, foarte prietenoasa. 2009 fiind categoric un an de criza bugetul alocat sarbatorilor a fost deficitar. 2010 m-a aruncat practic din fata sticlei cu vin in fata laptopului la birou, fara a-mi ingadui macar o zi de reacomodare sau acea perioada propice intocmirii listei de 'to do' pentru urmatoarele 12 luni. Printre picaturi si facturi imi mai promiteam sa termin cursurile de germana, sa reincep dansurile, fizioterapia pentru spate..sa ii acord sotului meu mai multa atentie, sa iesim mai des din localitate, sa petrecem mai mult timp cu prietenii, cu familia, sa ne schimbam centrala..etc.
Economic 2010 nu se anunta deloc grozav, poate chiar mai prost decat 2009..deja au inceput scumpirile, rata somajului creste alarmant, deci ramane ca fiecare dintre noi sa isi gestioneze toate resursele cum crede mai bine.
Mi-am propus sa cred ca viata e 'zen' daca o lasi sa fie...daca nu te impotrivesti tu cu ganduri negative si agresivitate..vreau sa cultiv gandirea pozitiva..asta inseamna sa fiu inconjurata de oameni pozitivi, sa nu ma uit la stirile de la ora 5 (oricum e imposibil ca sunt la birou), sa accept ca nu toti suntem facuti sa functionam la fel, sa inteleg dezamagirile ca pe o lectie de viata, sa contez eu mult mai mult, sa respir diminetile ca in copilarie, sa am grija de sanatatea mea, sa nu-mi mai aman controalele la medic, si sa spun mai des celor din jur ce mult inseamna pentru mine..
Sa aveti un an mai bun si sa va schimbati in bine!