marți, iulie 28

Concluzii de marti

E ciudat cum se schimba idealurile sau prioritizarea lor.
Imi doream un job stabil, solicitant, unde sa mi se graveze numele in marmura la fiecare proiect reusit, sa stau singura in birou, sa nu-mi mai fac singura cafeaua ca sunt zile cand ..chiar nu am chef...etc.
Acum, azi, marti, 28 iulie 2009 imi doresc un job de care sa scap seara in fata usii cand intru in casa. ATAT. Cele descrise mai sus par acum banale, diincolo de realizabile, insa blestemul taskurilor e lipit cu un glue ingenios de spinarea mea aproape cocosata de idei sau lipsa lor.
In dus/pat/bucatarie ma gandesc ce deadline din contractul lui X se apropie si imi propun sa-l notez peste tot ca sa nu-l surclaseze Y cu vreun act aditional..

Copiii nu ar trebui sa-si faca temele acasa..scoala e tot un orar strict de studiu, in timpul acelor ore trebuie rezolvate temele, acasa copilul trebuie sa se joace, sa fie..doar copil, iar eu acasa ar trebui sa fiu doar sotie..

mda..asta e concluzia de marti..

luni, iulie 27

Parfum difuz de vacanta



Da, azi e prima zi de munca dupa doua saptamani de vacanta, detoxifiere si rupere de realitatea cotidiana.

Croatia..
un taram necunoscut pana acum (pentru noi), o tara care nu face parte din UE, desprinsa din fosta Iugoslavie, despre care auzisem numai lucruri frumoase.

Inca incerc sa-mi dau seama de ce concediul acesta este mai deosebit decat toate celelalte..ca am fost doar noi doi? ..posibil..

Insula Pag seamana cu un colt de Paradis (asa cum mi-l imaginez eu), oarecum ferit de "deliciile" modernitatii si ancorat in traditie; strazi mici, labirintice, case apropiate, oamenii zambitori, obisnuiti cu turistii, nici un Mall (stiu ca pentru unii e o tragedie insa pentru noi a fost o surpriza placuta)..experienta de shopping insemna o multitudine de tarabe vesele cu suveniruri home/hand made sau magazinase ascunse printre cladirile ferite de soare.
Chelnerii zambeau, erau fericiti sa-ti aduca o apa minerala si niste fructe de mare, erau atenti sa fii multumit; nu cred ca in Croatia chelnerii merg la cursuri de customer service(!!)..ci doar stiu ca mare parte din beneficiile tursimului local li se datoreaza si lor.
Fiecare straduta perfect asfaltata, pana in capatul insulei, pana in apa..
Marea de un turcoaz sfidator si de o curatenie enervanta pentru un roman obisnuit sa innoate printre alge, pungi si fecale..

....iar pentru mine a fost a doua luna de miere, o regasire atat de necesara, incat fiecare gest de la dormitul la pranz, plaja in balcon, masaj cu Voltaren si pana la plimbarile seara pe plaja, cutreieratul insulei mi-au reamintit ce ochi frumosi are, cum stie sa zambeasca, cat valoreaza o clipa de tacere in bratele lui si cat de norocoasa sunt sa-l am..