sâmbătă, ianuarie 17

Daily update

As asculta Frank Sinatra zi lumina..pentru cuvinte il am pe Octavian Paler pentru muzica il am pe Sinatra..sunt un om impacat cu vorbele si sunetele.
Nu inteleg de ce nu canta Frank Sinatra si in mall-uri; bine bine..la tragediile care se intampla in lumea asta faptul ca Franky nu rasuna la Mall e insignifiant, dar azi 17 ianuarie 2009, ora 17.49 ma deranjeaza teribil aspectul acesta.

S-a dat drumul la creditare! E titlul care monopolizeaza gazeta romaneasca de cateva zile.."Banca Nationala a Romaniei a dat unda verde la creditele garantate cu ipoteca, eliminand obligativitatea aplicarii stress-testului, dar exclud acordarea de imprumuturi cu avans zero" (www.standard.ro).
Testul de stres este practic reactia clientului bancii in conditiile prognozate ca fiind cele mai nefavorabile din punct de vedere economic.
Formularile standard din domeniul financiar-bancar care sunt cunoscute probabil doar de Dl. Isarescu&co. nu aduc nici o clarificare in capul romanului de rand care traieste in pat cu Banca. Daca ii spunem lu' badea Vasile ca nu mai da stress-testul, probabil e ca si cum mi-ati povesti mie de cum functioneaza motorul unui MIG.
Relaxarea creditelor e foarte mult..psihologica, deoarece incetinirea creditarii nu este provocata de scaderea gradului de indatorare, impusa de noul regulament de creditare, ci de lipsa resurselor cu care se confrunta bancile in contextul crizei financiare internationale.
Dar..aspectele astea nu le va explica nimeni..vor iesi doar cu lejerul, comodul si concisul titlu" S-a dat drumul la creditare"..well dears, vom vedea daca BNR-ul nu a intervenit tardiv cu "relaxarea" creditelor, vom vedea care vor fi cumisioanele de rambursare anticipata, dobanzile, DAE, etc..oricum e un subiect demn de reluat in cateva luni.

Atat pentru seara asta..

miercuri, ianuarie 14

Octavian Paler..

In mod normal ar fi suficient..Octavian Paler si atat..
Pentru cine i-a deschis cartile postarea mea nici nu-si are sensul, vorbim de un nume marcant al literaturii romanesti, un suflet contrastant, care transforma fiecare cuvant in gravura.
Pentru prima oara in viata mi-am asezat gandurile in sala de judecata si am inceput un "proces imaginar" vis a vis de Judecata de Apoi vs Judecata de Acum (Polemici Cordiale, Polirom 2008), am poposit asupra calatoriei lui Don Quijote descoperindu-i alte sensuri, motivatii, conturandu-mi o alta imagine despre celebrul si caraghiosul "nebun", mi-am imaginat de zeci de ori fantasticul dans al moliilor care pentru varsta pe care o am e deplasat dar gandindu-ma la mine peste 40 de ani probabil voi fi buna prietena cu moliile:). Indiferent de varsta adevarurile care rasar din cartile sale ne fac pe toti sa tresarim, cine n-a cunoscut comunismul il va intelege cu siguranta (Convorbiri cu Octavian Paler (Corint 2007) cine credea ca a patruns mitologia antica ii va descoperi noi sensuri..
Pacat ca nu mai e..Romania avea nevoie de un spirit justitiar, de un suflet sincer si complex ca al Maestrului Octavian Paler.

http://www.youtube.com/watch?v=YYQ6r-19Z4M