marți, mai 11

Mandria de a fi roman...

E ciudat ca..acum cat eu scriu aceasta postare, undeva, niste domni care stau confortabil in scaune de piele, imbracati la costume de firma, fumand trabucuri fine, decid soarta multor copii nenascuti inca si transforma dreptul de a fi parinte intr-un privilegiu pentru clasa de sus.
600 de lei, sau 800 de lei, indemnizatia pentru cresterea copilului... nu stiu daca e rusinos, aberant, fantastic ... In primele luni de viata ale unui copil si vorbesc din surse sigure Pampers-ul costa circa 500 de lei..A..ma scuzati..am uitat ca exista pelincile refolosibile..Imi cer scuze domnilor guvernanti ca indraznesc sa visez la scutece de unica folosinta la 20 de ani de la iesirea din comunism.
Nu sunt in masura sa analizez variantele pe care 'politicienii' le-ar fi putut folosi pentru atenuarea colapsului in care ne aflam, insa nu mi se pare uman, legal..sa loveasca tot in categoriile sociale deja defavorizate de un sistem bolnav si corupt ( pensionari, copii, etc).  
Nu sunt adepta violentei, chiar deloc, insa acum mi se pare necesar ca oamenii sa ia atitudine, sa se ridice si sa isi ceara drepturile..drepturi castigate prin plata impozitelor, drepturi castigate la Revolutie cu sacrificiul a zeci de tineri care sperau intr-un viitor mai bun. In momentul de fata, toti acei oameni s-au sacrificat in zadar...