luni, martie 30

Abandon de vise

Mi-e dor sa fac doar ceea ce-mi place, fara sa ma justific, fara frica de a leza pe cineva, fara vinovatie.
Imi placea sa ma plimb pe plaja cu orele, sa ma prajesc sub un soare fierbinte si necrutator, sa zac cateva ore prin magazine fara a fi considerata frivola, sa beau un cocktail pe o terasa iar seara sa ma prinda pe plaja, admirand acelasi soare necrutator cum imi racoreste pielea.
La mare ma simt cel mai bine, sunt linistita, in elementul meu; sunetul valurilor ma detoxifica de tot ce e malefic in jur.
Visez la o casa pe malul marii, cu geamuri mari, perdele albe care mangaie podeaua, cu un birou masiv ce da spre mare, unde sa scriu zilnic macar 500 de cuvinte (nu vreau sa-l copii pe Hemingway..).
In ultima perioada am schimbat locatia casei, confortul, visele de zeci de ani care ma motivau sa lupt cu dorintele persoanelor importante din viata mea si mi-am dat seama ca nu merita..orice vis oricat de imposibil sau departat ar fi, cel mai important este ca imi apartine, ca ma defineste ca om, ca nevoi, ca si constructie interioara. E obositor sa incerci sa fii ce vor altii si sa uiti ce vrei tu..e o modalitate subtila de depersonalizare.
Adaptarea, la fel, e vitala pentru ca suntem fiinte sociale, dar nu pentru ca datoram cuiva ceva. M-am adaptat, dar de alaltaieri am hotarat in mod cert sa nu mai fac nici un compromis, nici o abatere de la calea mea, de la visurile mele, oricat ar fi de absurde, complexe, banale, frivole..
N-am inteles niciodata de ce trebuie sa ma intalnesc cu oameni toxici, tipicari, oameni care nu ma fac sa ma simt bine..vampiri energetici.
Timpul e foarte limitat, clipele linistite foarte valoroase..nu ne permitem sa le irosim incercand sa schimbam lumea, sa o deparazitam, sa ne facem placuti in stanga si-n dreapta..firmiturile de timp trebuie valorificate, dedicate implinirii visurilor, dragostei, oamenilor care te umplu de energie pozitiva, oamenilor care se bucura pentru realizarile tale, care iti sunt alaturi cand plangi...
Mi-am promis ca voi schimba toxicitatea cu aer proaspat si voi reveni treptat la aspiratiile mele..la implinirea nevoilor indiferent cum sunt ele clasificate..