joi, mai 28

Fenomene paranormale

De doua saptamani traiesc ca intr-un film de Hitchcock.
O minunata pasare multicolora se izbeste derutata in toate geamurile casei mele incepand cu 4.30 am si terminand naiba stie cand. Am incercat 'jde mii de metode s-o indepartez de la aghiazma la ziare prin geam si nimic, am cautat pe internet cauze/solutii si in continuare am cearcanele pana la barbie de nesomn, pentru ca zilnic incepand cu ora 4 dimineata privesc tavanul si ii zic de bine pasarii pomenindu-i toti stramosii.
M-am iluminat azi dimineata in timp ce ma dopam cu cafea sa rezist 10h: ..hmmm nu e chiar o denumire foarte reusita de produs dar promite miracole; scrie ca emite sunete de primejdie ale altor pasari si alunga inaripatele de la locul cu pricina, respectiv geamul dormitorului meu.
Daca nici asta nu da roade..nu raspund de faptele mele.
Wish me luck!

Destinatii de vis IV


Marmaris, Turcia...locul de intalnire intre Marea Egee si Marea Mediterana; gasesti aici un oras care respira naturalete si simetrie.
Padurile ce acopera muntii dimprejur formeaza o linie despartitoare intre cer si nisip. Marea, de un verde translucid, marginita de o plaja stralucitoare, ofera posibilitatea practicarii scufundarilor la mica adancime si innotului.
Din Marmaris puteti face excursii catre Rhodos, Insula Cleopatrei, la Pamukkale sau Casa Fecioarei Sf. Maria.
Plimabarile cu barca, explorarile golfurilor rupte de umanitate iti confera acea sentiment de independenta si fericire pura care mie personal imi lipsesc aici printre betoanele orasului meu iubit.

Destinatii de vis III


Statele Unite ale Americii sau binecunoscutul taram al fagaduintei.
Am avut sansa sa ajung in 2007 in Seattle, oras aflat la nord-vest de statul Washington.
Exceptand lunga calatorie cu avionul, escalele si oboseala, experienta Americii trebuie traita, mai ales in locul unde s-a filmat celebrul "Sleepless in Seattle".
Trebuie alocate macar doua ore pentru Space Needle - restaurantul rotativ care ofera o panorama magnifica asupra intregului oras.
Muzeul Rock'n Roll din Seattle ofera posibilitarea fiecarui turist sa se simta vedeta pentru cateva ore; noi am iesit bucurosi de acolo cu un poster si bilete la propriul nostru concert.
Ce trebuie sa stiti este ca in Seattle duminica totul este inchis, strazile pustii si mirosind a esenta de brad..e momentul ideal sa privesti atent zgarie-norii, colosii de sticla care pazesc fiecare intersectie.
Trebuie sa aveti umbrelele pregatite pentru ca Seattle este un oras ploios, dar pana si ploaia face parte din farmecul sau..

miercuri, mai 27

Destinatii de vis II




Viena..una din capitalele europene unde inca freamata istoria.
Mi-au placut cladirile semete cu arhitectura imperiala care domina fiecare straduta.
Mi-a placut castelul Schonbrunn, o marturie vie a traiului familiei regale, mi-a placut cursul lin al Dunarii, curatenia si felul in care locuitorii stiu sa valorifice potentialul oferit de zona.

Destinatii de vis I


Tenerife..Paradisul pe pamant, un loc pe care trebuie sa-l vizitati macar o data in viata.
Gasesti decor selenar, vegetatie luxurianta care pare mai degraba desenata decat crescuta acolo, masini curate, plaje cu nisip negru, un ocean azuriu, oameni primitori si peisaje rupte din basm.

Mintiti poporul cu televizorul...

E consternant sa vezi nivelul prostiei care zace in natia noastra de romani si nu inteleg de ce cu predilectie in Romania se manifesta atat de degradant, atat de "fara perdea".
Televiziunile sunt niste focare constante de mitocanii; eu il admir sincer pe Dan Diaconescu si va spun si de ce: daca romanul gusta cu atata pofta si nesat dizgratia, mojicia, imbecilizarea de ce un om destept sa nu profite? Iahtul, masinile de lux, au fost achizitionate de romanasi care scuipa seminte prin strungareata in timp ce sorb OTV-ul.
Mi-e mila de putinii oameni de cultura din tara noastra, care mai citesc, care asculta muzica buna si care merg la Teatru, vor fi inghititi de exemplarele "Atlasului de mitocanie urbana".
Nu stiu cat va mai dura pana vor trece urmele comunismului, a manipularii in masa, a furturilor grele sau pana cand vom mai fi cumparati cu un mic si o bere.

De fapt ce ma macina e ca in acest tip de societate bolnava imi vor creste copiii..
E foarte grav daca un adolescent preia controlul telecomenzii si vede cum se vinde virginitatea, cum se face streaptease la azilul de batrani, cum doamne respectabile intretin legaturi stranse cu animalele de companie..etc.

"Prostia relaxeaza, noi sarbatorim prostia/Si ne merge foarte rau aici la noi, în România/Vechile ideologii functioneaza/Într-un sistem tare lent/ ajuns la metastaza."...