joi, noiembrie 26

Sistemul medical romanesc

Una este sa auzi la altii dar cand ti se intampla tie totul capata proportii astronomice.
Ieri dimineata am mers la Policlinica Nicolina pentru o banala radiografie la coloana, dupa dureri zilnice..amanari, etc. Ajung acolo, stau la rand cuminte cca 50 de minte dupa care o doamna in varsta ma striga. Intru, ma dezbrac ascultatoare si ma aseaza la un aparat care mie imi parea a fi dedicat pentru plamani nicidecum pentru coloana mea cu probleme. Ma gandesc ca tehnica a evoluat si ca poate radiografierea spatelui se poate face si stand in picioare. Dupa mine, mai intra o domnisoara, care este intinsa pe o masa de radiografie. Pana aici toate bune si frumoase.
Pe la pranz sotul meu merge sa imi ridice rezultatul insa stupoare..radiografia nu a iesit bine si trebuie repetata. Ma ingrijora ideea de a face 2 radiografii intr-o zi insa mi s-a spus ca este perfect ok. Ajung acolo si de data aceasta, un domn, ma invita sa ma intind pe masa de radiografiere..intreb daca nu cumva dimineata m-au confundat cu domnisoara si mi-au facut la plamani..cu jumatate de gura imi spune ca da si ca nu a inteles ce scria pe trimitere !!!!????
Nu m-au intrebat nimic, puteau sa intrebe..'domnita ..unde vreti sa va 'pozam?'..nu..indiferenta maxima, aere de superioritate si serviciu medical infect.
M-am invatat minte oricum ca de fiecare data cand voi mai apela la servicii medicale sa ma interesez inainte despre pasii consultatiei, derularea ei, ca sa ma feresc de astfel de surprize.

marți, noiembrie 24

Ganduri postelectorale

Discutam ieri cu o prietena care mi-a spus mai in gluma mai in serios.."daca iese Basescu ma impusc in cap, daca iese Geoana ma impusc in picior"..analiza politica nu fac, nu pentru ca nu as vrea ci pentru ca fug de penibil si in plus, sunt multi cei care se ocupa doar de asta..am vazut ca mai nou si Mircea Badea e analist politic.
Cursa prezidentiala a avut trei capete de afis, Basescu, Geoana si Antonescu.
Dupa umila si neavizata mea parere, Geoana e marioneta comunistilor si securistilor si eu sigur nu mai vreau asa ceva pentru Romania, Antonescu e liberal...liberalii au mai fost la putere si au semanat doar dezastru.. Basescu are foarte multi dusmani, e limitat constitutional, nu are stofa de reprezentant al statului insa a urnit tara de pe loc, e singurul care a facut-o. Repet ca e doar o opinie personala, plasata pe blogul personal, nicidecum vreun manifest pro Basescu.

Romania are inca o pozitie firava in Europa, nu avem demnitate, suntem sclavii manipularii marsave ale unor 'personalitati' sonore bine sustinute..Avem nevoie de un lider, de o personalitate puternica 'neunsa', de un initiator de drum..vorba Carcotasilor..avem nevoie de Barack Obama..
Deci... daca iese Geoana ma impusc in picior daca iese Basescu.. tin pistolul aproape..