vineri, iulie 3

Saptamana marcanta




E ciudat cum de o saptamana, zilnic, ma uit la toate inregistrarile despre/cu Michael Jackson, cel realizat de Oprah, apoi controversatul material realizat de Bashir..Nu mi-as fi imaginat niciodata ca voi vrea, la un anumit punct din viata mea sa cunosc povestea "Regelui"..si iata-ma in a 7-a zi de investigatii online pe aceasta tema.


Nefiind fan inrait probabil as putea judeca mai la rece toate aparitiile, excentricitatile si comportamentul in sine, marcat parca pelicula cu pelicula de lipsa acelor ani ai copilariei.


Marturisesc sincer ca acel om nu ar fi putut fi pedofil iar motivul este cel mai banal posibil: un copil abuzat nu va deveni niciodata un adult abuzator.


Da, ok, avea carente psihologice, a apelat cu siguranta la chirurgia estetica mai mult decat ar fi trebuit, dar din nou, nu cred ca il putem invinui direct pe el pentru ce viata a trait pana la independizare, care probabil nu a fost niciodata definitiva.


Ar fi fost linistitor pentru fani si nu numai sa iasa la lumina numele celor care ii procurau pastilele, numele celor care au avut intr-adevar de castigat in urma proceselor, defaimarii si chiar al mortii sale; au explodat vanzarile albumelor sale abia dupa ce a murit, apare pe pagini intregi de ziare, a cazut Google-ul in ziua cand a murit din cauza numarului mare de accesari..pacat ca a trebuit sa moara pentru ca lumea sa-si reaminteasca de el.


Chiar eu..pana sa aflu ca a murit nu ma interesa daca este sau nu pedofil, de ce si-a schimbat fizionomia in timp..poate daca ne pasa mai mult in 1993, in 2005..lucrurile ar fi stat altfel..


Acum se va linisti..


Nu vor mai fi demoni care sa-l urmareasca...




Dumnezeu sa-l ierte!

marți, iunie 30

Dulcele gust al "ieftinelii" mediatice

Ziua de 26 iunie 2009 probabil va ramane in istorie, drept un moment negru in muzica mondiala.
Sunt convinsa ca 90% din populatia globului a auzit macar o data in viata de Michael Jackson.
Nu am fost un fan inrait, nu plangeam la Tv cand aparea, nu-mi smulgeam hainele, insa mereu i-am recunoscut valoarea, unicitatea.
Imi repugna insa cat de ieftini sunt ziaristii din ziua de azi, cat de murdara e meseria de ziarist, care se taraste pe sub usi, calca in picioare principii doar sa scrie ceva de prima pagina.
Moartea acestui idol muzical este o durere sfasietoare pentru familie, pentru fanii din toata lumea, chiar si pentru cei ca mine care doar l-au apreciat.
Dragii mei domni ziaristi cui i-a ajutat sa stie ca Michael Jackson avea 50 kg, era aproape chel, avea vanatai, nasul aproape cazut?!...
De ce nu i s-a permis sa paraseasca lumea cu imaginea intacta de superstar inzestrat cu un car de talent, de ce incep inventiile, calomniile, acum cand singurul lucru care ar trebui facut e sa rememoram secvente, videoclipuri, emisiuni si sa ne intiparim in minte imaginea unei personalitati complexe, a unui talent colosal in timp ce apasam "play" pe telecomanda..
Desi e tarziu, admir foarte mult curajul actritei Farrah Fawcett, care si-a inregistrat toata agonia de cand a fost diagnosticata cu cancer si pana la final..acolo nu mai e loc de speculatii, nu mai e loc de calomnii, oamenii au vazut singuri adevarul despre ultimele luni din viata unuia din "Ingerii lui Charlie" (Farrah's Story)..
E trista societatea in care am ajuns sa traim care nu mai respecta nimic decat banul..