joi, aprilie 9

Becalizarea Romaniei

Am sa ma avant intr-un subiect necunoscut, fara sa fiu informata cu regularitate in legatura cu mondenitatile, banalitatile si ridicolul situatiilor care il au drept exponent pe Gigi Becali. Doar ca de cateva zile, indiferent la ce ora indraznesc sa apas butonul telecomenzii, indiferent de specificul postului TV, sunt involuntar conectata la "scandalul media care zdruncina linistea latifundiarului din Pipera"..
In calitate de modesta telespectatoare, atacata pe toate canalele media, ma pun la curent cu detaliile "monstruosului scandal" si trag o singura concluzie: e strigator la cer, jenant si repugnant ca intr-o tara "democratica" in care fiecare fura cu mainile lui si ale prietenilor, unde inselatoria nici macar nu se mai mascheaza, sa arestezi un om cu trecutul "activ" ca al lui Becali pentru privare de libertate, cand dosarul lui (bine ascuns) contine probabil capete de acuzare de o gravitate incontestabila, sau cand alte persoane bine asezate si lipite in scaune calde, reprezinta intr-adevar un pericol pentru societate, dar sunt in Bora Bora la bronzat.
Nu reusesc sa-mi dau seama ce se intampla cu noi, cu cetatenii acestei tari; ni se incalca drepturi, se trimit mandate de arestare pentru oameni decedati, ni se impoziteaza si aerul pe care il respiram, suntem condusi de niste somnorosi grasi platiti din banii publici, avem pensionari care ar trebui sa traiasca cu 1 milion de lei pensie, fete tinere isi vand virginitatea, bibliotecare fac sex oral la elevi, voturi cumparate cu mici si bere...cati ani trebuie sa treaca ca sa ne revenim din visare, sa ne dam seama ca in ciuda democratiei ideatice suntem manipulati, ca altii traiesc regeste iar noi ne multumim cu resturi..
Imi pare rau pentru tineri, pentru copii, pentru toti cei care au sperat la o viata decenta..faptul ca avem acces la portocale. banane, tigari... dragii mei, nu inseamna democratie..

Niciun comentariu: